Hoe kom ik in Utrecht?

Utrecht is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Als je op Utrecht Centraal aankomt is het nog maar enkele minuten lopen naar de vrijmarkt en de evenementen in de stad. Voor fietser zijn er meerdere (bewaakte/overdekte) fietsenstallingen. Kom je met de auto? Houd er rekening mee dat de binnenstad autovrij is.

Fiets

Kom met de fiets naar Utrecht. Parkeer hem in een van de vele stallingen in de binnenstad. In een gemeentelijke stalling staat je fiets 24 uur gratis, veilig en droog. Kijk op de kaart voor alle overdekte fietsenstallingen in de Utrechtse binnenstad.

Bekijk de fietsenstallingen
Kaart koningsdag fietsenstalling

Trein

Kom met het openbaar vervoer naar Utrecht. Net zo makkelijk. Vanaf Utrecht Centraal is het 15 minuten lopen naar het vrijmarktgebied. En binnen 10 minuten sta je in het feestgedruis op het Vredenburg of de Mariaplaats.

Plan je reis met de reisplanner van de NS goed in de gaten voor de actuele situatie op het spoor en werkzaamheden.

NS Reisplanner
koningsdag koningsnacht utrecht

Bus of tram

Kom je met de bus of tram? Plan je reis met de reisplanner van U-OV. Hier vind je actuele informatie over omleidingen en verstoringen.

Let op: de bushaltes in de binnenstad vervallen tussen dinsdag 26 april 16.00 uur en woensdag 27 april 23.00 uur. Een aantal buslijnen volgt een aangepaste route.

U-OV
openbaar vervoer koningsdag

Auto

De binnenstad van Utrecht bereik je het snelst met de fiets of het openbaar vervoer. Toch met de auto? Denk er dan aan dat het vrijmarktgebied autovrij is. Voor de rest van de binnenstad geldt dat je er alleen kunt uitrijden, maar niet inrijden. Deze maatregel geldt van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur.

Er zijn ook minder parkeerplaatsen in verband met de festiviteiten. Bekijk de plattegrond voor alle beschikbare parkeergarages tijdens Koningsdag.

Bekijk de kaart
auto utrecht koningsdag

Boot

We willen natuurlijk niet dat Koningsdag in het water valt. Daarom zijn er speciale vaarregels op 27 april. Op de Oudegracht en de singels geldt eenrichtingsverkeer voor alle boten. Belangrijk om te onthouden: op de Oudegracht mag je niet afmeren, dit mag alleen op de aangegeven plaatsen.

Spreek voor vertrek af wie de Bob is. Als je vaart, mag het alcoholgehalte in je bloed niet hoger zijn dan 0,5 promille. En denk aan de verplichte veiligheidsvoorzieningen voor boten, bijvoorbeeld reddingsvesten.

Bekijk de regels
koningsdag koningsnacht utrecht