Prak­ti­sche info

Utrecht viert Koningsdag op woensdag 27 april 2022! De Utrechtse vrijmarkt begint al op dinsdagavond 26 april om 18.00 uur. Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn er allerlei feestelijke activiteiten in de wijken en pleinfeesten in de binnenstad. De vrijmarkt en evenementen in de binnenstad eindigen woensdag 27 april om 18.00 uur.

Hoe kom ik er?

Kom je met de trein, tram, bus, fiets, boot of auto? Bekijk alle informatie over de bereikbaarheid van Utrecht voor vertrek.

Bereikbaarheid

Veiligheid

Tijdens koningsnacht en Koningsdag willen we het feestelijk houden voor iedereen. Daarom proberen we opstoppingen te voorkomen en besteden we veel aandacht aan een goede doorstroming.

Wil je weten waar het druk is in de stad? Houd deze website dan goed in de gaten. Er verschijnt een pop up bericht als het te druk is op een bepaalde locatie in de stad. Deze updates verschijnen ook op de tekstkarren in de stad.

Autovrij

Om het evenement veilig te laten verlopen, geldt een parkeerverbod in het vrijmarktgebied voor alle auto’s. Ook is het niet mogelijk om de binnenstad in te rijden.

Meer informatie
auto utrecht koningsdag

Voor bewoners

Vrijmarkt

De Utrechtse vrijmarkt in de binnenstad begint op dinsdag 26 april om 18.00 uur en eindigt woensdag 27 april om 18.00 uur. Ook zijn er verschillende kindervrijmarkten in de stad. Waar? Kijk op de stadskaart. Dit jaar is er geen kindervrijmarkt in het Lepelenburg.

Iedereen mag meedoen en je hoeft je niet aan te melden. Denk er alleen aan dat je op de vrijmarkt geen (vers) bereid eten of alcoholhoudende dranken mag verkopen. Je mag wel andere drankjes in gesloten verpakking verkopen, bijvoorbeeld blikjes frisdrank.

Meer weten over de vrijmarkt?

Afval

Heb je niet alles kunnen verkopen? Laat je onverkochte spullen niet achter in het vrijmarktgebied. Neem ze weer mee naar huis of breng ze naar een kringloopwinkel.

Parkeren en verkeer

Woon je in het vrijmarktgebied? Vergeet dan niet dat dit gebied autovrij is vanaf dinsdag 26 april 15.00 uur tot woensdag 27 april 23.00 uur. Je kunt er dus niet parkeren. Dat is om plaats te maken voor de kleedjesverkoop. Heb je een parkeervergunning of garage-abonnement voor in het vrijmarktgebied? Dan mag je rond en op Koningsdag parkeren in een van de naastgelegen parkeerrayons.

Voor de rest van de binnenstad geldt dat je er alleen kunt uitrijden, maar niet inrijden. Deze maatregel geldt van dinsdag 26 april 16.00 uur tot woensdag 27 april 23.00 uur.

Meer informatie